Najnovije

NE BAVIMO SE KOPIRANJEM VOJNE TEHNIKE IZ AVGANISTANA! Rusija odbrusila Amerima!

Rusija trenutno sa Avganistanom nema nikakvu vojno-tehničku saradnju samim tim sve izjave da je Moskva na bilo koji način umešana u kopiranje američke vojne tehnike ostavljene u Avganistanu su izmišljotine, izjavila je portparolka Ruske federalne službe za vojno-tehničku saradnju Valerija Rešetnjikova.

Ruska vojska. (Foto: TV Zvezda)

- Sve tvrdnje da se Rusija bavi proučavanjem i kopiranjem američke vojne tehnike u Avganistanu su neosnovane, naglasila je ona.

Rešenjikova je dodala i da se takvim izjavama i dalje svetskoj javnosti nameću tvrdnje bazirane na verovatnoći.

Podsetimo, bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da su Rusija i Kina u Avganistanu demontirale helikoptere koje su Sjedinjene Američke Države ostavile u Avganistanu sa ciljem proučavanja američke vojne tehnike.

Kako je rekao, u pitanju su američki helikopteri „Apači“ koje je američka vojska ostavila u Avganistanu nakon povlačenja.

Tramp je dodao da su SAD u Avganistanu ostavile vojnu tehniku u vrednosti od oko 85 milijardi dolara.

Početkom avgusta talibani (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) pojačali su ofanzivu protiv vladinih snaga u Avganistanu. Militanti su 15. avgusta ušli u glavni grad i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom, a 16. avgusta su objavili da je rat u Avganistanu završen i da će državno uređenje biti određeno u bliskoj budućnosti.

U noći 31. avgusta američka vojska napustila je aerodrom u Kabulu, čime je prekinuto skoro 20-godišnje američko vojno prisustvo u Avganistanu. Talibani su 6. septembra objavili da je i Pandžšir, poslednja od 34 avganistanske provincije, prešao pod njihovu kontrolu. Sledećeg dana objavljen je sastav privremene vlade Avganistana, na čijem čelu je Muhamed Hasan Ahund, koji je tokom prve vladavine Talibana bio ministar spoljnih poslova i nalazi se pod sankcijama UN.

DF neće podržati Abazovića za premijera! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA