Najnovije

KAMION-BOMBA EKSPLODIRAO NA PIJACI! Na desetine poginulih u napadu, kurdska gerila udarila Turke bez milosti (VIDEO)

Još jedna eksplozija potresla je grad Afrin na severu sirijske provincije Alepo. O žrtvama su izvestili lokalni izvori. Kamion bomba eksplodirao je na prometnom pijačnom trgu u oblasti koju kontrolišu pro-turski militanti Sirijske nacionalne armije (SNA). Prema preliminarnim podacima, najmanje jedna osoba je poginula, a pet je povređeno, dok drugi govore da ima na desetine poginulih.

Eksplozija bombe. (Foto: Tviter video)

Žrtve još nisu identifikovane. Nije jasno da li su to bili pripadnici militantnih grupa koje podržava Turska ili civili. Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, eksplozija se dogodila u blizini pijace Auras nedaleko od sedišta DŽaiš al-Islama (Islamske vojske). Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

Sirijske demokratske snage (SDF) i kurdske frakcije obično se krive za izvođenje takvih napada u sirijskom Afrinu. Rano ujutru, snage SDF-a su, kako se izveštava, ispalile nekoliko minobacačkih projektila gađajući turske položaje u blizini pograničnog grada Karkamiš. Nema izveštaja o žrtvama.

Do napada u Afrinu došlo je nakon što su dva turska oficira poginula u raketnom napadu u severnom Alepu 10. oktobra. Kurdske gerilske grupe, uključujući Oslobodilačke snage Afrina, već nekoliko godina, od invazije turskih snaga, vode pobunu u Afrinu i u drugim oblastima pod turskom okupacijom u severnom Alepu.

Putin zahtevao da Erdogan odmah povuče turske trupe iz Idliba! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA