Najnovije

KEDMI: Zapad napravio glupu grešku okrenuvši Ukrajinu protiv Rusije

Zapadne zemlje su, sprovodeći geopolitičku strategiju usmerenu protiv Ruske Federacije, napravile grubu pogrešnu računicu koja im je potpuno uništila planove.

Kedmi (Foto: Jutjub)

Poznati izraelski politikolog, bivši šef službe Nativ, Jakov Kedmi, došao je do ovog zaključka komentarišući situaciju u međunarodnoj areni. U eteru programa „Veče sa Vladimirom Solovjevim“ Kedmi je detaljno govorio o taktikama Zapada, a takođe je objasnio zašto SAD nisu uspele da postignu željene ciljeve.

Jakov Kedmi je pre svega skrenuo pažnju na to da su SAD i Evropa, sprovodeći antirusku strategiju, pogrešno izračunale pokušavajući da iskoriste Ukrajinu kao oruđe.

Tako je Vašington primenio formulu američkog politikologa Zbignjeva Bžežinskog, koji je u više navrata izjavljivao da će Rusija prestati da bude svetska sila ako joj „Ukrajina ispadne iz ruku“. Međutim, ovaj pristup se nije opravdao, jer je samo pokazao sposobnost Rusije da izdrži takve napade.

Prema rečima politikologa, Zapad je pogrešno izračunao posledice, “izbacivši” Ukrajinu iz ruku Rusije, budući da formula Bžežinskog jednostavno nije uspela, a Moskva nastavlja da pokazuje svoje geopolitičke ambicije, uprkos antiruskim napadima Sjedinjenih Država i Evrope.

Kedmi je podsetio da je Zapad napravio glupu grešku okrenuvši Ukrajinu protiv Ruske Federacije. Sada Sjedinjene Države više ne mogu koristiti Kijev u svoje svrhe, ali Vašington mora pružiti ekonomsku pomoć ukrajinskim vlastima, kao i čuvati ih od kratkovidnih i opasnih odluka.

„Svi njihovi proračuni se nisu obistinili. Još od vremena Bžežinskog svi su znali: nokautirati Ukrajinu – i Rusija će se srušiti. Oni su nokautirali Ukrajinu, pretvorili je u neprijatelja Rusije. A šta je sa Rusijom? Ništa!

Osim sankcija koje nemaju veze sa odnosima Ruske Federacije i Ukrajine, ništa se nije dogodilo. Rusija sjajno funkcioniše bez Ukrajine, najjače i najrazvijenije republike bivšeg SSSR -a. I ne mogu ništa. Stoga traže nekoga da okrive i svale krivicu za svoje probleme”, rezimirao je Kedmi.

Šešeljev govor o Kosovu koji se i danas dobro pamti pogledajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA