Najnovije

LUGANSK PREKINUO SVAKU KOMUNIKACIJU SA KIJEVOM: Situacija napeta

Predstavništvo Luganske Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre potpuno je prekinulo interakciju sa kijevskom stranom u ovom telu do povratka njihovog predstavnika, zarobljenog od strane ukrajinskih snaga bezbednosti, rekao je novinarima Ivan Filiponenko, portparol Narodne milicije LNR.

LNR (Foto: RIA Novosti)

Ranije je LNR rečeno da su ukrajinski diverzanti zarobili predstavnika LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

Ovu informaciju potvrdilo je republičko ministarstvo odbrane. Predsednik LNR Leonid Pasečnik zatražio je da Kijev vrati predstavnika republike u Zajednički centar za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre. U Kijevu tvrde da je predstavnik LNR priveden jer je vršio izviđanje položaja ukrajinskih snaga bezbednosti. Lugansk je demantovao ove informacije. Narodna policija LNR je optužila bezbednosne službe Ukrajine za mučenje i upotrebu psihotropnih supstanci tokom ispitivanja kidnapovanog oficira iz LNR.

"Trenutno je predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre potpuno prekinulo komunikaciju sa ukrajinskom stranom do povratka njihovog predstavnika", rekao je Filiponenko.

Kako je miting prerastao u građanski rat, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA