Najnovije

ASADOVA VOJSKA KREĆE NA TURKE: Jer zulum se više trpeti ne može (VIDEO)

U pozadini agresivnih izjava turskog rukovodstva i pojačanih medijskih izvještaja o turskoj agresiji na severu Sirije, Sirijska arapska armija pojačala je borbenu obuku i poslala pojačanje na prvu liniju fronta u provinciji Alepo od Tel Rifata do Membidža.

SAA (Foto: RIA Novosti)

Od 12. do 14. oktobra stotine vojnika na poligonima izvelo je velike manevre. Razni tipovi naoružanja - raketni artiljerijski sistemi, samohodne haubice, helikopteri i tenkovi SAA - odmah su poslati na liniju kontakta sa neprijateljem na kraju provere borbene spremnosti za poraz terorista.

Cilj vežbe bio je izvršenje zadataka koji iznenadno stižu iz komande.

Pažnja je usmerena na činjenicu da su nakon vežbi jedinice sirijske vojske prebačene u područja koja se graniče sa turskim operacijama „Štit Eufrata“ i „Maslinova grančica“. A ovo je ponovljeno jačanje pozicija. Sirijski vojni izvori tvrde da se u Membidž šalju i značajna pojačanja.

Sirijska narodna ustanička milicija je takođe spremna za borbu protiv turskih snaga koje pod okupacijom drže severne delove zemlje. Procenjuje se da je od 200 do 250 hiljada vojnika i ustanika spremno da se odupre agresiji.

O nastavku sukoba u Nagorno-Karabahu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA