Najnovije

Ana Brnabić uvodi kovid propusnice

Iako je pre deset dana izjavila da u borbi protiv pandemije veruje samo u vakcinaciju po kojoj je Srbija među najgorima u Evropi sa samo 42.5% vakcinisanih - danas je premijerka Ana Brnabić najavila da je uvođenje kovid propusnica pitanje dana i da je u toku definisanje procedure za njihovu strogu primenu.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

Kako je najavila, to bi značilo da će kovid propusnice koje podrazumevaju dokaz o vakcinaciji, negativan test na kovid 19 ili potvrdu o preležanoj bolesti, biti najverovatnije neophodan uslov za ulazak u sve zatvorene objekte izuzev u prodavnice prehrambene robe.

Ombudsman Zoran Pašalić rekao je danas da u dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić radi na predlogu rešenja za uvođenje kovid propusnica i da je jedna od ideja da deo te kovid propusnice bude i slika, kao kod „Bus plus“ kartice, na primer - kako bi se izbegle "zloupotrebe".

Da podsetimo, u poslednjih mesec dana prosečan broj novozaraženiih na dnevnom nivou je veći od 7.000, a broj preminulih 50, odnosno Srbija je najgora u Evropi u odnosu na broj zaraženih, a među pet najgorih država na svetu.

Ruske trupe postavile ultimatum turskoj vojsci na severu Sirije. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA