Najnovije

DIVERZIJE NA RUSKOJ TERITORIJI U NAJAVI: Spremaju se napadi na električnu i gasnu infrastrukturu

Ukrajina će se baviti sabotažama na ruskoj teritoriji samo u slučaju rata u punim razmerama, rekao je u programu internet kanala Politeka savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič.

Ukrajinska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Prema njegovim rečima, Kijevu u sadašnjim uslovima nije isplativo da organizuje terorističke napade u Rusiji iz tri razloga.
"Ovo je teže nego što bismo želeli <...> Rusi će ionako brzo sve obnoviti", objasnio je on.

Uz to, Ukrajina rizikuje da bude poznata kao zemlja sa terorističkim i sabotažnim metodama ratovanja, međutim, a da li Kijev zaista ima takve sposobnosti u ovom trenutku ostaje pod znakom pitanja, rekao je Arestovič.

„Sečenje struje i gasa na ruskoj teritoriji je mera koja će se, mislim, upotrebiti kada bude veliki rat <...> ali sada je to isuviše krhka ravnoteža i definitivno nije u našem interesu da sada počinjemo sa eskalacijom“, zaključio je savetnik.

Odnosi između dve zemlje su se pogoršali usled ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom i eskalacije sukoba u Donbasu. Kijev je više puta optuživao Moskvu da se meša u unutrašnje stvari države.

Rusija je više puta izjavljivala da nema agresivne namere prema drugim zemljama. Kremlj je istakao da nije umešan u unutrašnji ukrajinski sukob i da nije predmet Minskih sporazuma.

Snimak eksplozije u ruskoj fabrici baruta pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA