Najnovije

OSMANI PROTERUJE RUSE SA KOSOVA: ''Uništavaju dostignuća SAD, NATO i EU''

Predsednica samoproglašenog Kosova Vjosa Osmani kaže da su dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena personama non grata zbog, kako je navela, njihove štetne aktivnosti “koje su narušile nacionalnu bezbednost i ustavni poredak (samoproglašene) Republike Kosovo”.

Vjosa Osmani (Foto: Jutjub)

Osmani je na Fejsbuku napisala da je to bio njen zahtev ministarki spoljnih poslova u privremenim institucijama Doniki Gervali koja je, kaže, danas donela odluku o proglašenju dva zvaničnika za nepoželjne osobe. 

Dodala je da je istovremeno Ministarstvo spoljnih poslova u privremenim institucijama obavestilo institucije za sprovođenje zakona i nadležne organe o primeni te odluke. 

"Institucije (samoproglašene) Republike Kosovo odlučne su u borbi protiv malignog uticaja Ruske Federacije i njihovih satelita u regionu, koji rade na uništavanju naših dostignuća i dostignuća SAD, NATO i EU. Iz tog razloga ćemo i dalje blisko sarađivati sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bi sprečili da (samoproglašeno) Kosovo i naš region bude plen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije. Uveravam građane da institucije (samoproglašene) Republike Kosovo neće oklevati da deluju svaki put kad dođe do narušavanja bezbednosti i ustavnog poretka u zemlji", napisala je Osmani.

O promeni američke taktike na Balkanu pročitajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA