Najnovije

RUSI NA UDARU, TURSKA VOJSKA UČINILA NEOPROSTIVO?! Putin ima da pobesni zbog nesmotrenog poteza Erdoganovih ljudi

Ruski dron "Orlan-10" srušio se 21. oktobra u predgrađu turkmenskog grada Bareha u severnom delu sirijskog Alepa. Sirijska nacionalna armija koju podržava Turska tvrdi da su dron oborili njeni borci.

Erdogan i Putin (Foto: kremlin.ru)

Međutim, olupina drona nije pokazivala nikakve znake raketne ili mitraljeske vatre. Ovo sugeriše da se dron srušio zbog tehničkog kvara, ili elektronskog napada turske vojske.

"Orlan-10" leti do 16 sati i ima domet do 140 km. Dron može biti opremljen sa nekoliko tipova senzora za obavljanje različitih misija, uključujući izviđanje, 3D-mapiranje, elektronsko ratovanje i komunikacioni relej. Ovo je bio drugi ruski Orlan-10 koji je izgubljen u Siriji u oktobru ove godine.

Dana 6. februara, dron Orlan-10 srušio se u blizini grada Ajn Isa u severnom delu Rake. Dron su navodno oborile Sirijske demokratske snage (SDF). Dana 7. februara, dron Orlan-10 srušio se na planini Zavija u južnom delu Idliba. Dron je navodno oborila Operativna soba al-Fateh al-Mubin.

Dana 4. aprila, dron Orlan-10 srušio se u blizini grada Mašhad Ruhina u severnom delu Idliba. Dron se navodno srušio zbog tehničkog kvara. Dana 11. avgusta, bespilotna letelica Orlan-10 srušila se u blizini grada Matmura u severnom delu Hasake. Za incident su okrivljeni i SDF i militanti koje podržava Turska.

Takođe 11. avgusta, dron Orlan-10 srušio se u blizini grada Ruvaiha u južnom delu Idliba. Dron je navodno oborio Hadžat Tahrir al Šam, povezan sa Al Kaidom. Dana 15. avgusta, dron Orlan-10 srušio se u pustinji Homs u centralnom regionu. ID je tvrdio da su dron oborili njegovi borci.

Dana 13. oktobra, dron Orlan-10 srušio se u blizini grada Marea u severnom delu Alepa. SNA je tvrdila da su dron oborili njeni borci. Ruske snage u Siriji oslanjaju se na bespilotne letelice kako bi pažljivo pratile tursku vojsku i njene saveznike u severnom Alepu. Snage Ankare se navodno spremaju da pokrenu vojnu operaciju protiv kurdskih snaga u regionu.

Američka vojna baza oštećena u napadima lovaca MIG-29. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA