Najnovije

ZAHAROVA OŠTRO REAGOVALA: Odgovorila marionetskoj vlasti tzv. Kosova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je objavu tzv. kosovske vlasti o tome da su dvojica ruskih diplomata u pokrajini nepoželjne osobe, kao grubu antirusku provokaciju. Taj postupak, dodala je ona, neće imati posledice po njihov pravni status.

Marija Zaharova. (Foto: ria.ru)

Radi se o dvojici diplomata koji rade u prištinskom odeljenju ruske ambasade u Srbiji.

Priština je kao argument navela "opasnost po nacionalnu bezbednost" i "ustavnog poretka" koji, kako ističe Zaharova, u pokrajini faktički ne postoji.

- Polazimo od toga da taj ispad administracije u Prištini ne povlači za sobom posledice po pravni status pomenutih ruskih diplomata. U skladu s međunarodnim pravom i Rezolucijom SB UN 1244, koja je osnov za normalizaciju situacije na Kosovu, oni su akreditovani pri Misiji UN (UNMIK) i nemaju nikakve veze sa strukturama samoproglašene "države" - navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Kako je navela Zaharova, po svemu sudeći radi se o namernoj provokaciji u prilog zapadnog projekta marionetske vlasti na Kosovu koja sprovodi agresivnu politiku usmerenu ne i poslednji put protiv Rusije i njene konstruktivne uloge na Balkanu.

- Pozivamo UNMIK i međunarodne snage na Kosovu da u okviru svojih ovlašćenja u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244 osiguraju bezbednost i neophodne uslove za normalan rad personala ruske kancelarije u Prištini. Očekujemo od administracije UN odgovarajuće pisane garancije - istakla je Zaharova.

Podsetimo, Priština je juče proglasila dva zvaničnika kosovskog predstavništva Ambasade Ruske Federacije u Srbiji personama non grata.

Srbi na KiM suočeni s novim pretnjama Prištine koja najavljuje jačanje tzv. vojske Kosova! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA