Najnovije

POLJACI SE POHVALILI ORUŽJEM KOPIRANIM OD RUSIJE: Varšava široko primenjuje rusko iskustvo (VIDEO)

Portal "Difens 24" objavio je članak o navodnoj nadmoći poljskog naoružanja nad ruskim. Istovremeno, autor članka Maksimilijan Dure priznao je da u proizvodnji prenosnih protivavionskih raketnih sistema Varšava primenjuje rusko iskustvo.

Poljska vojska. (Foto: gov.rs)

- Niko u Poljskoj ne krije da su prenosni protivavionski raketni sistemi nastali na osnovu znanja koja su poljski instruktori i inženjeri stekli prilikom testiranja ruskih protivavionskih mehanizama - navodi se u materijalu.

Autor je uporedio poljski sistem "Piorun" i rusku "Verbu". Prema njegovom mišljenju, Moskva i Varšava se "takmiče u kvalitetu naoružanja".

Najsavremeniji prenosni protivvazduhoplovni raketni sistemi tipa "Verba" su širokoj javnosti predstavljeni na forumu "Armija 2015". U borbenoj efikasnosti značajno prevazilazi komplekse prethodnih generacija.

Ruski sistem "Verba" ima trospektralnu glavu za navođenje, što omogućava da efikasno pogađa mete poput bespilotnih letelica. Domet gađanja tog ruskog oružja je šest kilometara, a može da pogodi metu sa visine 3,5 kilometara.

Čuveni turski dronovi “Bajraktar TB2” povučeni iz Sirije – Postali beskorisni jer su im Rusi pročitali kodove! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.stputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA