Najnovije

ZAHAROVA ODLUČNO OSUĐUJE INSINUACIJE: Rusija ne menja stav o statusu KiM, puštena je dezinformacija

Rusija odlučno osuđuje i odbacuje sve insinuacije o navodnoj promeni stava Moskve prema nepriznavanju samoproglašene republike Kosovo, koje su se pojavile nakon što su dvojica saradnika prištinske Kancelarije ambasade Rusije u Srbiji napustili teritoriju KiM.

Marija Zaharova/KiM. (Foto: mid.ru)

- Samoproglašene "vlasti Kosova" i snage koje stoje iza njih ne prestaju da vrše provokacije prema ruskim diplomatama u Republici Srbiji. Čim su saradnici prištinske kancelarije ambasade Rusije u Srbiji napustili teritoriju KiM, organizovana je bila nova provokacija – puštena je dezinformacija čiji je cilj da se stavi pod sumnju privrženost Rusije rezoluciji SB UN 1244 - napisala je Zaharova na telegramu.

Ona je naglasila da Rusija odlučno osuđuje "takvo destruktivno ponašanje i odbacuje sve insinuacije o navodnoj promeni ruskog stava prema nepriznavanju samoproglašene republike Kosovo".

Ranije su prištinski mediji javili da su dvojica zvaničnika ruske Kancelarije za vezu u Prištini, koja su proglašena za "persone non grata", napustila teritoriju Kosova i Metohije.

Čuveni turski dronovi “Bajraktar TB2” povučeni iz Sirije – Postali beskorisni jer su im Rusi pročitali kodove! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA