Najnovije

FRANCUSKA ANALITIČARKA: Kosovo je srpska pravoslavna zemlja, ali su je kolonizovali Albanci! (VIDEO)

Marion Marešal Le Pen, francuska analitičarka, na svom tviter nalogu je objavila isečak iz emisije u kojoj je govorila o velikom dolasku muslimana u Francusku iz država koje su nekada bile okupirane i kojima je vladala upravo Francuska. Ona je tu situaciju uporedila sa Kosovom i Metohijom rekavši da je "Kosovo istorijski srpska pravoslavna teritorija, ali da su ga godinama kolonizovali Albanci muslimani".

Marion MArešal. (Foto: Tviter video)

Marion Marešal Le Pen, koja vodi Institut društvenih, ekonomskih i političkih nauka u Lionu, komentarišući veliki dolazak muslimana u Francusku, iz država koje su nekada bile okupirane i kojima je vladala upravo Francuska, Marešal je rekla da bi to moglo promeniti istoriju.

- Demografija je ta koja stvara istoriju, pogledajte samo Kosovo. Ovu pretežno srpsku pravoslavnu zemlju decenijama su kolonizovali muslimanski Albanci - rekla je Marešal.

NJenu izjavu preneli su i pojedini albanski mediji u Prištini, uz kritiku da ona nema "istorijsku osnovu", jer, kako navodi Reporteri, "Srbi su pokušali da kolonizuju Kosovo 1990-ih godina, a Albanci nisu bili muslimani tokom godina pre otomanske okupacije".

Marion Marešal Le Pen je unuka osnivača Nacionalnog fronta Žan Mari Le Pena, i nećaka Marin Le Pen, liderke Nacionalnog saveza.

Šiptari spremaju akciju protiv Srba! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA