Najnovije

LAZANSKI OTKRIO KAKO JE TUĐMAN IZBEGAO SMRT ZA DLAKU: Mislio je da su Hrvati poslali raketu, ali je "poklon" bio od JNA

U trenutku napada Tuđman je razgovarao u zgradi sa Stipom Mesićem i Antom Markovićem, tadašnjim predsednicima jugoslovenskog predsedništva i vlade.

Miroslav Lazanski. (Foto: ria.ru)

Miroslav Lazanski je svojevremeno pred TV kamerama otkrio šta se desilo 7. oktobra 1991. godine kada su avioni JNA "mig-29" gađali Banske dvore, sedište Vlade republike Hrvatske u Zagrebu.

- Banski dvori nisu bili namešteni. To se stvarno desilo. Banski dvori su zaista bombardovani. Znam kako je sve išlo. Godinama sam i ja verovao da su to Hrvati namestili kao foru, ali nisu - okrio je Lazanski i dodao: 

- Falilo je 38 sekundi da na licu mesta budu ubijeni Franjo Tuđman i Ante Marković. Raketa je zakasnila 38 sekundi.

Kako kaže njemu je čak i tadašnji britanski vojni ataše u Beogradu rekao kako su to Hrvati namestili.

- Posle sam se informisao i onda mi je naš dopisnik Politike koji je tokom celog rata bio dopisnik iz Zagreba rekao – Bog te mazo, pio sam kafu na Trgu Bana Jelačića kad sam video kad je zveknulo - ispričao je Lazanski.

Podsetimo, radi se o događaju od 7. oktobra 1991, kada su avioni Jugoslovenske narodne armije raketirali i teško oštetili Banske dvore, sedište hrvatske vlade, u kojima je tada bila i rezidencija prvog hrvatskog predsednika Franja Tuđmana i u kojoj se on nalazio u trenutku napada.

U tom napadu poginula je jedna osoba, četiri su povređene, srušen je deo krova Banskih dvora, a skoro sve prostorije su oštećene.

U trenutku napada Tuđman je razgovarao u zgradi sa Stipom Mesićem i Antom Markovićem, tadašnjim predsednicima jugoslovenskog predsedništva i vlade.

Šiptari spremaju akciju protiv Srba! Više o tome OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA