Najnovije

STRMOGLAVI PAD POPULARNOSTI DŽOA BAJDENA: Ovo se nije dogodilo nijednom predsedniku od Drugog svetskog rata

Kada je stupio na dužnost, početkom 2021. godine, Bajdenu je verovalo 56 odsto Amerikanaca, a danas, samo 44,7 odsto.

DŽo Bajden. (Foto: Jutjub)

Poslednja anketa "Galupa" od minulog petka koja je targetirala Amerikance između 1. i 19. oktobra, pokazuje da je poverenje u politiku DŽozefa Bajdena od prvog kvartala ove godine, kad je preuzeo vlast, a zaključno sa trećim kvartalom, palo za 11 odsto što se nije dogodilo nijednom predsedniku, od Drugog svetskog rata, dakle, 75 godina.

- Bajden je započeo svoj mandat sa relativno solidnim rejtingom, koji se kretao između 54 i 57 odsto, od januara do juna. U julu njegova podrška i odobravanje su pali na 50, a na 49 odsto u avgustu, uporedo sa povećanjem infekcija virusom korona u SAD. Haotično povlačenje vojske SAD iz Avganistana krajem avgusta, koji je uključivao smrt više od deset američkih vojnih lica u terorističkom napadu na aerodromu u Kabulu, verovatno je bio razlog zašto je Bajdenov septembarski rejting pao na 43 odsto - kaže "Galup".

Kako se navodi u analizi ankete agencije iz Vašingtona, već u junu je bilo primetno da je Bajdenov "period medenog meseca" sa javnošću gotov.

- Predsednik se takođe suočava sa sve većim razočaranjem među Amerikancima što ne može da reši graničnu krizu, zatim ne može da obezbedi lance snabdevanja. Zamera mu se visoka cena gasa, rastuća inflacija, nestašica robe široke potrošnje i odgovor na pandemiju. Postoji još čitava lista drugih stvari - kaže "Galup".

Sve nadole

Rejtinzi predsednika iz meseca u mesec svedoče da mu opada podrška u domicilnoj stranci, kao i među nezavisnim biračima, a samo četiri procenta anketiranih republikanaca odobrava posao koji je on dosad uradio i brojka će verovatno pasti na nulu ako se stvari dramatično ne preokrenu za predsednika - pesimistična je agencija.

Šiptari spremaju akciju protiv Srba! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA