Najnovije

Srbija da podrži Republiku Srpsku u vraćanju svojih ovlašćenja

Srpska koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 25 udruženja građana traži aktivniju podršku Srbije u borbi Republike Srpske da povrati ovlašćenja koja su joj oduzeta.

Koalicija (Foto: POKS)

„Potpuno podržavamo zahtev Republike Srpske da joj se vrate 142 ingerencije koje joj Dejtonski sporazum daje, a u međuvremenu su joj oduzete odlukama visokog predstavnika EU ili centralne vlasti u Sarajevu. Država Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma i kao matična država Srbima mora da podrži Republiku Srpsku u tome, jer je ugoženija nego ikada i postoji jasna težnja zapadnih sila da se ona potpuno ugasi“ – izjavio je kandidat za predsednika Srbije i predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

„Zahtevi predstavnika muslimana u Bosni i Hercegovini da Visoki predstavnik EU smeni srpskog člana Predsedništva BiH zbog njegovog bojkota te institucije su bespredmetni i nelegitimni, jer je bojkot legitimna politička odluka usled nelegalnog preuzimanja brojnih ingerencija Republici Srpskoj. Visoki predstavnici se ponašaju kao guverneri Bosne i Hercegovine za vreme aneksije od strane Austrougarske. Srbija mora jasno da se suprotstavi svakoj odluci centralnih vlasti BiH ili visokog predstavnika EU koje su u suprotnosti sa Dejtonskim sporazumom“ – izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

Napadnuti Rusi u Siriji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA