Najnovije

''NE PRIMAJTE AMERIKANCE!'': Lavrov upozorio susede Avganistana na opasnost od NATO vojske

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov poručio je susedima Avganistana da ne treba da prime američke i NATO vojnike, koji su napustili Avganistan.

Sergej Lavrov (Foto: RIA Novosti)

"Pozivamo susedne zemlje Avganistana da ne dozvole vojno prisustvo SAD i NATO snaga u svojim zemljama, jer oni planiraju da pređu kod vas nakon što napuste teritoriju Avganistana", rekao je Sergej Lavrov.

Na vlasti u Kabulu su talibani koji su brzo preuzeli vlast nakon što su Sjedinjene Države odlučile da napuste misiju u Avganistanu. U toku je evakuacija Amerikanaca iz te zemlje. 

Vašington smatra da situacija u Avganistanu i dalje može predstavljati opasnost po njih. Procene Pentagona su da bi za samo šest meseci Islamska država, koja izvodi napade u toj zemlji, mogla da bude sposobna da napadne i Ameriku.

Prema njihovim procenama, i Al Kaida, koja ima veze sa talibanima predstavlja opasnost, a za godinu ili dve godine, i ona bi mogla da stekne dovoljnu snagu da izvodi napade. 

Amerikanci su u Avganistan ušli posle terorističkih napada na NJujork i Vašington 11. septembra, upravo zbog veza talibana sa Al Kaidom.

Šta je Sergej Lavrov rekao o napadu ukrajinskog drona u Donbasu, saznajte OVDE.

Izvor: Rojters

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA