Najnovije

KINESKI LIST: Manevar ruskog MiG-31 kod Aljaske pokazao borbenu gotovost SAD

Ruski vojni avioni su se više puta približavali Aljasci, proveravajući borbenu gotovost Amerikanaca. Međutim, manevar MiG-31 bio je pravi test za Pentagon. Lovac je uključio naknadno sagorevanje, ulazeći „hipersoničnom brzinom u identifikacionu zonu protivvazdušne odbrane Aljaske“, navodi kineski list Sohu.

MiG-31 (Foto: RIA Novosti)

U početku se let odvijao prema standardnoj šemi. Avion se približio teritorijalnim vodama Sjedinjenih Država, a američka komanda je u susret poslala nepozvanog gosta F-22 Raptor. Odluka ruskih pilota da uključe naknadno sagorevanje sprečila je američki lovac da sustigne i prati letelicu dok se Rusi ne vrate u bazu.

Kao rezultat toga, ruska vojska je izgradila rutu tako kompetentno da invazija na američku zonu nikada nije zabeležena. Dva turbomlazna motora D-30F6 omogućila su lovcu MiG-31 da lako izbegne poteru.

Poznato je da je F-22 jedan od najmodernijih i tehnički najnaprednijih aviona na svetu, ali je po brzinskim performansama inferiorniji od ruskog presretača.

Dan ranije su laki lovci četvrte generacije F-16 prebačeni u isturenu bazu američkog ratnog vazduhoplovstva Erikson, koja se nalazi na Aljasci u blizini granice sa Rusijom.

Najveću tragediju Donbasa u jednom snimku možete videti OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA