Najnovije

POLJACI ŠALJU "LEOPARDE" NA GRANICU! Lukašenko se odmah oglasio: Imamo i mi šta da rasporedimo, a Rusi pogotovo

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da će Belorusija oštro reagovati u slučaju gomilanja stranih trupa na zapadnim granicama zemlje.

Lukašenko (Foto: RIA)

- Poljaci će se na našim granicama boriti protiv migranata tenkovima "Leopard"! Kako ćete se boriti tenkovima protiv civila, ne znam. Oni samo traže bilo kakav izgovor da rasporede trupe na naše granice, na granice savezne države (Rusije i Belorusije). Svi to vidimo i, naravno, vrlo oštro ćemo reagovati na to. Sačekaćemo još malo, i upozorićemo ih. A imamo i mi šta da rasporedimo na granicama. A Ruska Federacija pogotovo. Delovaćemo oštro, bez obzira na kritike sa njihove strane - rekao je Lukašenko, piše Sputnjik Belorusija.

Ranije je objavljeno da poljske vlasti planiraju da pošalju 2.5 hiljade vojnika kao pomoć graničarima, koji se nalaze pod naletom ilegalnih migranata. Pored pešadije, u pogranični grad Bjala Podlaska stižu i pojačanja u vidu tenkova "Leopard" iz sastava 10. oklopne brigade.

Lukašenko je naložio svom pomoćniku, inspektoru za oblast Grodno Juriju Karajevu, da pomno prati situaciju na granicama zemlje.

Putin je samo jednim potezom poništio sve manevre SAD u poslednjih nekoliko godina! A sada ples počinje Kina. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA