Najnovije

VUČIĆ PREBACUJE KRIVICU NA MILOŠEVIĆA: ''Nije mu bilo lako''

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da bivšem predsedniku Slobodanu Miloševiću nije bilo lako po pitanju Kosova, ali da je kriv za to što nije umeo dobro da izračuna, niti dobro da vidi situciju, prenosi Tanjug.

Aleksandar Vučić (Foto: Predsedništvo Srbije)

Vučić je za tv Pink rekao da je 1961. godine na Kosovu prema popisu bilo 27 odsto Srba, a 1991. godine 11 odsto, zbog malog nataliteta i odlaska Srba sa Kosova, pošto su tražili sigurniji život. On je dodao da im na tome ne zamera, ali "da smo tako došli u tešku poziciju". 

"Nije bilo Miloševiću lako niti jednostavno, počinio je različite vrste grešaka, ali nije on krivac za ubijanje zemlje već oni koji su to činili. Ali, kriv je što nije umeo da izračuna i dobro vidi i zato plaćamo cenu. Onda je došla neodgovorna skupina ljudi. Milošević je bar imao emocije i borio se za KiM", naglasio je Vučić.

Posle Miloševića, kako je rekao, na vlast je došla skupina ljudi koje Kosovo uopšte nije zanimalo, već samo kako da opljačkaju fabrike i narod. Dodao je da je da je onda Kosovo proglasilo nezavisnost i da je bivša vlast čak pomogla Kosovu u tome, presudom Međunarodnog suda pravde, odlukom o prelazima Jarinje, Brnjak i drugim.

"U kakvoj smo situaciji bili, nije sada toliko strašno kako je moglo da bude", dodao je Vučić.

Šta je ambasador Godfri rekao o Kosmetu, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA