Najnovije

HRVATSKA TELEVIZIJA: Srpski svet je inteligentna ideja (VIDEO)

U specijalnoj emisiji Hrvatske radio-televizije (HRT) naši susedi nisu mogli da prećute da je srpski svet odnosno srpski svijet „inteligentna ideja“, za koju kažu da je superiornija od ranijih pristupa srpskom objedinjavanju.

Srpske zastave (Foto: jutjub)

Kada je reč o pojmu srpski svet, u emisiji su pojasnili da je u sadašnjoj formi potekao od „poprilično talentovane“ ekipe portala IN4S i njihove televizijske emisije Srpski sv(ij)et.

Međutim, na HRT dodaju da je ključni trenutak taj kada pojam počinje da se povezuje s vlastima u Beogradu, a prenosi se odatle na vlasti u Banjaluci i srpske političke krugove u Podgorici.

Na HRT su još rekli da se srpski svet može smatrati projektom Aleksandra Vučića, a ideju srpskog sveta – kažu na HRT – javnosti treba da približe ministar Aleksandar Vulin, ministar Nikola Selaković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, istoričar dr Aleksandar Raković i geopolitičar prof. dr Milomir Stepić.

Na HRT zaključuju da kapilarno delovanje preko ideje srpski svet treba u budućnosti da dovede do referenduma u Republici Srpskoj i Crnoj Gori kojima bi se donele odluke o stupanju u zajedničku državu sa Srbijom, a da je sasvim moguće da u zajedničkoj državi bude i Severna Makedonija.

Emisiju o '’početku kraja srpstva'’ u Crnoj Gori pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA