Najnovije

MISTERIOZNA SMRT ČETVORO RUSA U ALBANIJI: Tužilaštvo odbija da dostavi podatke

Tužilaštvo u Kavaji odbilo je zahtev ruske ambasade u Tirani u kojem traže da im se dostave istražni akti koji se odnosi na misterioznu smrt četiri ruska državljana u hotelu u Keretu, prenosi Ekonomija onlajn.

Ambasada Rusije u Tirani (Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Rusije)

Diplomatsko predstavništvo Rusije u Albaniji je zatražilo da se upozna sa kompletnim dosijeom i postupkom albanskih tužilaca, ali su ovaj zahtev za izdavanje istražnih radnji u ovoj fazi u kojoj se vodi istraga, albanski tužioci odbili.

Kao jedan od razloga za odbijanje ovog zahteva je i to što albanski krivični zakon ne predviđa dostavljanje istražnih radnji zainteresovanim stranama u fazi kada je istraga još u toku.

“Ora njuz“, saznaje da su Rusi dobili kratku i opštu informaciju o događaju u kojem su živote izgubila četiri člana ruske porodice Natalija i Sergej Burenkov, Ekaterina Burenkova i njen verenik Nikita Belousov.

O detaljnim informacijama obavešteno je Generalno tužilaštvo u Tirani, koje je zatražilo da se iscrpno upozna sa predmetnim događajem koji je potresao zemlju.

Još uvek se sumnja da se četvoro ruskih državljana ugušilo, ali to još nije u potpunosti dokazano.

Očekuje se da će rezultati analize rasvetliti ovaj događaj, dok policija i tužilaštvo nisu priveli nijednu sumnjivu osobu.

Kretanje ruskih tenkova prema Ukrajini pogledajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA