Najnovije

UKRAJINSKI GENERAL: Napad na Donbas će dovesti do potpunog poraza

General Aleksandar Kihtenko, koji je ranije bio na dužnosti komandanta unutrašnje vojske Ukrajine, upozorio je da će pokušaj pokretanja ofanzivne operacije u Donbasu rezultirati potpunim porazomOružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinska vojska (Foto: Jutjub)

On smatra da Kijev jednostavno mora da ide u susret istočnom regionu kako bi okončao rat. Kikhtenko je to rekao u programu kanala kanala "Peršij nezaležnij".

Prema rečima ukrajinskog generala, ambicija i tvrdoglavost Kijeva doveli su do značajnog pogoršanja situacije u Donbasu. Zbog toga će sada Ukrajina morati da uradi mnogo više nego 2015. godine. U suprotnom, ništa se neće promeniti, a situacija će ostati napeta kao što je sada.

„Neophodno je ostaviti, možda, samo jednu „crvenu liniju“ koja se ne može preći. To su promene Ustava i stvaranje zasebnih republika u Donjeckoj oblasti“, naglasio je on.

Ukrajinski visoki oficir je uveren da će se, ako ukrajinske vlasti žele da reše to pitanje silom, suočiti sa ozbiljnim porazom.

„Jer ako neka usijana glava dođe na ideju da izvede vojnu operaciju, to će se završiti našim ozbiljnim porazom“, rezimirao je general Oružanih snaga Ukrajine.

Ranije je komandant Operacije združenih snaga u Donbasu Aleksandar Pavljuk rekao da ukrajinska vojska može da gađa položaje LDNR po svom nahođenju, bez koordinacije sa Kijevom, uprkos dogovoru o prekidu vatre.

O izlasku Francuske iz NATO pakta pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA