Najnovije

Kada će Vučić biti saslušan u Tužilaštvu?

Opet je lagao. Kada su u javnost isplivale veze između Aleksandra Vučića i klana Velje Nevolje, predsednik Srbije histerično je preko svog drvenog advokata Miloša Vučevića podneo krivičnu prijavu protiv samoga sebe i obećao da će svoju "nevinost" dokazati na poligrafu kojim komanduje brat njegovog šefa kabineta Ivice Kojića, i da jedva čeka da ode u Tužilaštvo da ga ispitaju. To je bilo još 1. avgusta i svi smo očekivali da će hrabri predsednik građanima upriličiti rijaliti program da na poligrafska pitanja odgovara pred televizijskim kamerama, ali ni od toga nema ništa.

Aleksandar Vučić. (Foto: Jutjub)

Da podsetimo, Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu govorio je o svom odnosu sa predsednikom Srbije i drugim ljudima iz SNS.

Kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga - da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz "CarGo".

- Rešio sam lepo da kažem sve o mom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom policije Aleksandrom Vulinom, Vučićevim bratom, prijateljima, kumovima i svim ostalim političarima koji su od nas tražili usluge, a sada se prave da se ne poznajemo i peru ruke od nas - rekao je Belivuk tužiocu.

On je tokom saslušanja, nabrojao različite usluge koje je činio za predsednika i njegove ljude i naveo imena članova SNS-a sa kojima se viđao. Rekao je da je kontakt sa predsednikom Vučićem održavao najviše preko huligana Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi, koji je prijatelj predsednikovog sina, ali i da se sa Vučićem nekoliko puta i lično video. Zapretio je i da će u budućnosti ispričati još detalja "ako se određeni ljudi ne opamete".

Belivuk je ispričao tužiocu da je član Srpske napredne stranke od 2011. godine.

U međuvremenu, bez Vučićevog saslušanja u Tužilaštvu, podignuta je optužnica protiv klana Veljka Belivuka i u njoj, naravno, nema nikoga iz vrha Vučevićevog iako i vrapci na grani znaju da je ovaj ozloglašeni klan nastao i radio pod patronatom samog vrha države.

Nema sumnje, biće prilike da se optužnica dopuni.

Ruska ratna mornarica dobija novu flotu! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA