Najnovije

BRITANSKI GENERAL UPOZORAVA: Moramo se spremiti za rat sa Rusijom

General Nik Karter, šef britanskih oružanih snaga (u odlasku), navodi da britanska vojska mora biti spremna za rat sa Rusijom posle nedavnih napetosti u Istočnoj Evropi, ali ne veruje da ruski lider Vladimir Putin stvarno želi “pravi rat” sa Zapadom.

Britanska vojska (Foto: army.gov.uk)

Karter tvrdi da je “Rusija sada veća pretnja u Istočnoj Evropi nego što je bila pre 8 godina kada je on preuzeo sadašnju poziciju”.

On ocenjuje da su zabrinjavajuće napetosti na granici između Poljske i ruskog saveznika Belorusije, “ali i da ne postoje znaci opasnosti zbog ruskih trupa duž granice s Ukrajinom”, prenosi list “Gardijan”.

– Rat definišem kao stvarni čin borbe, ali mislim da Rusi to ne žele. Mislim da žele da pokušaju da svoje ciljeve postignu na suptilnije načine – objašnjava Karter.

On veruje da je situacija na granici Belorusije i Ukrajine “klasično odvraćanje pažnje” i definiše to kao “klasičan ruski način iz beležnice hibridnog ratovanja”.

Karter priznaje da situacija u Avganistanu “nije dobra”, mada je u avgustu, u vreme kada su talibani preuzeli vlast, tvrdio da se su se oni promenili i da im treba “dati prostor za formiranje vlade”.

Karter napušta funkciju krajem ovog meseca, a zameniće ga admiral Toni Radakin.

Izvor: vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA