Najnovije

ĐORĐEVIĆ TEŠKO OPTUŽIO VUČIĆA: Izmena zakona o referendumu pokazatelj namera SNS - meta je Kosovo i Metohija

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oštro je reagovao na jučerašnju izjavu Aljvina Kurtija o Ustavu Srbije. Kurti je rekao da „Kosovo ne može da prizna Srbiju“ sve dok je na snazi „Ustav iz 2006. godine“. On je prištinskom političaru poručio „ da se ne raduje unapred“, jer će u bliskoj budućnosti sve što je Priština potpisala sa režimom Aleksandra Vučića „biti poništeno“.

Mlađan Đorđević (Foto: Jutjub)

„Svi dogovori i dilovi koje je Aleksandar Vučić napravio sa Tačijem, Haradinajem i Kurtijem, kojima se odriče suvereniteta Srbije i koji nisu u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244, biće poništeni od strane sledeće patriotske vlasti“, istakao je Đorđević.
On je istakao da svaki budući pregovri moraju biti vraćeni u okvire Ustava i Rezolucije.

Lider Oslobođenja je takođe dodao da će kosovski Albanci „kao građani Srbije“ imati sva prava i obaveze koje ishode upravo iz tog Ustava.

„Eto do čega nas je dovela politika Aleksandra Vučića. Iz Prištine pozivaju da Srbije promeni ustav da bi oni nas priznali? To su besmislice, ali to je pozicija Srbije danas“, ocenio je Đorđević. 

On se osvrnuo i na izmene zakona kojima se više ne zahteva izlaznost od 50% da bi referendum uspeo, stavivši ih u vezu sa Kurtijevom izjavom.

„Jasno je da je Ustav Srbije trn u oku i albanskim separatistima i Aleksandru Vučiću, i jedni i drugi bi da ga se reše“, kaže lider Oslobođenja.

Prema njegovim rečima, lider SNS radi na tome da „lažnim i pokradenim referendumom“ promeni Ustav i iz njega izbaci svaki pomen Kosova i Metohije.

„Upravo je izmena zakona o referendumu pokazatelj namera SNS. Na mala vrata će pokušati da proguraju ono što im je zapad naredio, da priznaju Kosovo. Prvi korak je da ga obrišu iz Ustava“, upozorio je Mlađan Đorđević.

On je dodao da je narod Srbije prozreo ovakve igre i da to neće proći „ni Vučiću ni Kurtiju“.

„Srbija samo treba da izdrži pritiske. Srbija ima saveznike, ima međunarodno pravo i svoj Ustav na svojoj strani. Na nama kao narodu je da to branimo, i od spoljnih pritisaka i od domaćih izdajnika“, zaključuje predsednik pokreta Oslobođenje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA