Najnovije

ARKAN JE MRZEO TAJ NADIMAK, VADIO PIŠTOLJ KAD GA ČUJE: "Majmuna" su tako zvali tek kada je preminuo! Sve ih bilo sramota

Kriminalci često dobijaju nadimke koji opisuju njihovu svirepost, kao što je slučaj sa Veljkom Belivukom, koga svi zovu Velja Nevolja ili sa Kalinićem koga su "zemunci" zvali Zver. Međutim, s druge strane, mnogi od njih se stide svojih nadimaka, a dobili su ih još u mladosti. 

Arkan (Foto: Jutjub)

Neki od njih su i Vladimir Milisavljević "Budala" ili Goran Vuković "Majmun". Za njima nisu zaostali ni Arkan i Legija, a dobili su ih na veoma neobične načine.

Željko Ražnatović

NJegov nadimak "Arkan" poznat je svima, ali malo ko zna da ga je dobio po čarobnjaku Arkanusu, glavnom junaku njegovog omiljenog crtanog filma. Ali to nije njegov jedini nadimak.

Većina ne zna da su Željka Ražnatovića njegovi stariji drugovi prvo nazvali "Hibrid" zbog fizionomije, a on nije mogao ni da ga smisli. Navodno je čak i potezao pištolj svaki put kada bi ga neko tako oslovio, a taj nadimak je jedino ostao zabeležen u policijskim dokumentima.

Goran Vuković

Ubica LJube Magaša Zemunca je nadimak " Majmun" dobio zbog sposobnosti da se sa spoljne strane popne na drugi sprat zgrade. Nije za njega navodno želeo ni da čuje, a niko u voždovačkom klanu nije smeo tako da ga zove, a tako su ga zvali jedino prijatelji LJube Magaša. Tek nakon njegove smrti su preko medija svi počeli tako da ga nazivaju.

Vladimir Milisavljević

Kao član "zemunskog klana" dobio je nadimak "Budala", zbog jednog iznenađujućeg razloga. Naime, on je navodno jedini u klanu završio fakultet, a ostali su ga ismevali baš zbog te činjenice. Smatra se da je bio najinteligentniji član klana i da govori nekoliko svetskih jezika.

Milorad Ulemek

On je neko ko definitivno ima najviše nadimaka. Samo neki od njih su "Cuca“, "Bolid", "Cema". Pojedine nadimke vuče još iz detinjstva. "Cuca" su ga zvale devojke iz kraja, dok je nadimak "Cema" dobio od starijih momaka koji su ga ismevali jer je stalno dizao tegove napravljene od velikih limenki napunjenih cementom. Od ova tri nadimka jedini je preživeo „Cema“. Ali, ovako ga je oslovljao jedino tadašnji načelnik Resora državne bezbednosti Radomir Marković i poneki dobar prijatelj, dok su ostali to naširoko izbegavali.

Luka Bojović

NJegov zvanični nadimak sada skoro i da ne postoji. Na početku svoje kriminalne karijere mnogi su ga oslovljavali sa "Pekar", jer je devedesetih godina prvobitno otvorio pekaru na Vračaru. Nakon što je izgradio ime kao kriminalac, sve su manje smeli tako da ga oslovljavaju, dok taj nadimak na kraju nije maltene otišao u zaborav.

Izvor; Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA