Najnovije

SAD padaju na kolena za jedan dan: Napad elektromagnetnim oružjem iz Kine i Rusije biće fatalan

Američka infrastruktura verovatno ne bi mogla da izdrži napade elektromagnetnim oružjem iz Rusije i Kine, piše „Vašington tajms“ pozivajući se na rezultate konferencije Federacije za svetski mir, koja ima konsultativni status pri Ekonomskom i socijalnom savetu Organizacije ujedinjenih nacija.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Prema mišljenju stručnjaka, o ovom problemu raspravlja se već duže vreme, ali su ga nedavna ispitivanja hipersoničnog oružja u Kini učinila posebno aktuelnim.

Stručnjaci su uvereni da bi, ukoliko bi se postojeće tehnologije koristile u kombinaciji sa novim projektima, Peking mogao „jednim udarom“ da ostavi Amerikance bez struje, vode, kanalizacije, transporta i trgovine.

„Oni neće upotrebiti samo elektromagnetno oružje, već i sajber-napade i fizičku sabotažu“, izjavio je bivši analitičar CIA Piter Vinsent Praj.

Praj smatra da slična pretnja dolazi i od Rusije i Severne Koreje, uprkos tome što ova druga nema tako široke mogućnosti kao Kina.

List navodi da bi jednogodišnji nestanak struje u Sjedinjenim Američkim Državama mogao dovesti do smrti oko 90 odsto Amerikanaca.

„Ove zemlje mogle bi da nas bace na kolena za jedan dan, a pritom neće biti potrebe da se borbe ni sa marincima, ni sa mornaricom, ni sa vazduhoplovstvom“, naglašavaju stručnjaci.

Oni su uvereni da je došlo vreme da se Sjedinjene Američke Države zamisle kako da izbegnu potencijalni scenario Sudnjeg dana.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA