Najnovije

Rio Tinto marš sa Drine, Rio Tinto marš iz Srbije!

Rio Tinto Grupa je anglo-australijska multinacionalna kompanija i druga po veličini korporacija za metale i rudarstvo na svetu. Srpska Desnica se protivi dolasku Rio Tinto grupacije u Srbiju, saopštila je ova stranka.

Miša Vacić (Foto: Srpska desnica)

- Jedna od štetnih i izdajničkih odluka tiranskog režima diktatora Borisa Tadića je upravo bilo dovođenje tog multinacionalnog giganta u Srbiju. Neophodno je raskrstiti sa politikom služenja stranim interesima i voditi se isključivo dobrobiti srpske zajednice. Ako znamo, a znamo jer su neosporne činjenice da je Rio Tinto izazvao građanski rat u Novoj Gvineji, da su zbog njihovih ne ekoloških standarda prilikom eksplotacija rudnika u Africi u mnogim mestima deca masovno oboljevala, da su reke zauvek otrovane i u njima biljni i životinjski svet uništen,  da su bezobzirno uništili 46.000 godina staro od Uneska zaštićenu svetinju Aboridžina u Australiji. Šta mi imamo uopšte da pregovaramo sa takvom kompanijom? – pitaju iz Srpske desnice.

Desnica poručuje da ako neko treba da kopa litijum u Srbiji, onda su to Srbi i srpska država, na domaćinski način i bez ugrožavanja života i životne sredine.

- Naše blago nikako nećemo dati u ruke strancima koji bi da unište našu životnu sredinu i život ljudi tog kraja kao i cele Srbije. Ne sme se dozvoliti nikome drugom. Jer ako to bude radio ne samo Rio Tinto Grupa (poznata po zlu širom sveta) već bilo koja strana kompanija,  onda će Srbija od toga profitirati isto kao što države Afrike imaju blagodet od kopanja dijamanata. Tačnije ništa, pošto sav profit odlazi u kasu multinacionalnih korporacija. S toga kao patriotska i domaćinska stranka, a ja kao njen predsednik, glasno i jasno kažem : Rio Tinto marš sa Drine, Rio Tinto marš iz Srbije ! Naše zdravlje i priroda nemaju cenu ! Srbija nema cenu ! – stoji u saopštenju koje je potpisao lider Srpske desnice Miša Vacić.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA