Najnovije

NEVEROVATAN PRIZOR U MOSKVI: Poznati teroristički komandant iz Sirije slobodno šeta Moskvom (FOTO)

Teroristički mediji sa severa Sirije objavili su fotografije Ahmada al-Audaha poznatog terorističkog komandanta sa juga Sirije, iz Dare, koji se sada nalazi u Moskvi.

Ahmad al-Audah (Foto: Tviter)

Isti izvori tvrde da je on zajedno sa još jednim komandantom sa juga Sirije, Naserom Abu Arom, posetio tajno Moskvu.

Al Audah je bio komandant terorističke grupe Šabab Al Sunab jedne od najvećih frakcije tzv. Slobodne sirijske armije na jugu Sirije. Abu Ara je bio jedan od visoko rangiranih komandanata te grupe. Ovaj nekadašnji oficir Sirijske arapske armije prebegao je teroristima na početku rata.

Međutim, nema razloga za zabrinutost. NJih dvojica su 2018. potpisali sporazum o pomirenju sa Damaskom i prešli u 8. brigadu 5. korpusa SAA koju obučavaju i naoružavaju Rusi. Oni danas ratuju protiv Islamske države u Dari i razbijanju njenih ćelija.

8.brigada jako je cenjena u Dari ali njen uticaj postoji samo na istoku provincije, a Al Audah želi da prošiti njen uticaj na celu Daru. On je dao predlog da se formira  “Armija Horana” koja bi pokrivala celo područije Dare. Izvori bliski terorističkim grupama koje se i dalje bore protiv Damaska tvrde da je on u Moskvi da bi pregovarao o ovoj inicijativi.

Inicijativi se ne protivi čak ni SAA imajući u vidu da poslednje tri godine 8. brigada pod ruskim nadzorom predvodi borbu protiv terorizma na jugu Sirije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA