Najnovije

Procurio snimak: Ovako je britanski F-35 vredan 100 miliona dolara završio u moru (VIDEO)

Procurio je video snimak koji prikazuje trenutak u kom je britanski borbeni avion Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva F-35B umesto na nebu, završio u moru prilikom pokušaja uzletanja, javlja „Skaj njuz“.

Nije rušenje nego pad (Foto: Tviter video)

Reč je o incidentu koji se dogodio 17. novenbra na britanskom nosaču aviona „Kraljica Elizabeta“ koji se u tom trenutku nalazio u Mediteranu.

„Skaj njuz“ tvrdi da je, prema njihovim informacijama, video snimak autentičan.

Na snimku se vidi kako avion polako ide prema rampi za uzletanje i potom pada preko nje, dok se pilot uspešno katapultirao čime je izbegnuta tragedija.

To je prvi incident kada je u pitanju britanski nosač aviona „Kraljica Elizabeta“, koji je trenutno ponos kraljevske mornarice.

Iako tačan uzrok pada aviona zvanično još nije potvrđen, britanski mediji spekulišu da se radi o ljudskoj grešci, a ne tehničkom nedostatku na samom avionu.

F-35B jedna je od varijanta borbenog aviona F-35 Lajtening, s mogućnošću uzletanja uz kraći zalet i vertikalnog sletanja. Prema trenutno istaknutim cenama proizvođača „Lokid Martin“, jedan avion F-35B (bez obuke, naoružanja i rezervnih delova) košta nešto više od 100 miliona dolara.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA