Najnovije

Sledeća provokacija Ukrajine protiv Rusije neće se završiti kako se nadaju …

Jakov Kedmi je izneo posledice moguće provokacije Ukrajine protiv Rusije. Politikolog je o tome rekao u eteru Jutjub kanala „Solovjev uživo“.

Ukrajinska vojska (Foto: Mil.ua)

Novinari američkog TV kanala CNN sugerisali su dva cilja Rusije u odnosu na Ukrajinu: Potpuno pristupanje Ukrajine Rusiji ili širenje uticaja.

Sve je očiglednije da zapadni mediji rasturaju novi talas antiruskih publikacija, izmišljajući militarističke planove Moskve.

Na ove optužbe na račun Rusije odgovorio je poznati izraelski politikolog Jakov Kedmi.

Ekspert smatra da Zapad namerno gura predsednika Ukrajine Zelenskog da izvrši novu provokaciju protiv istočnog suseda. Međutim, ne mogu svi izračunati stvarne posledice takvog pogoršanja.

Kedmi je siguran da su i Zapad i Kijev prešli granicu antiruskih protesta. Nakon toga će uslediti teški i za Zapad neprijatni odgovori. 

Dakle, u slučaju provokacije Ukrajine, režim Majdana uopšte neće ojačati. Epizoda u Kerčkom moreuzu, kada je bivši predsednik Porošenko poslao čamce da provale u Azovsko more bez sankcija Moskve, pokazala je da su se pravila igre značajno promenila.

Kedmi smatra da posle probijanja britanskog razarača Defender kod obala Krima, Rusija više neće tolerisati i nadati se razboritosti svojih zapadnih partnera.

„Čak i ako Rusija jednostavno kine, režim Majdana u Ukrajini će prestati da postoji“, upozorio je Kijev izraelski politikolog.

Ako Kijev posluša Zapad i odluči da izvede još jednu provokaciju protiv Rusije, na moru ili u vazduhu, ovo će biti finale za režim koji je došao na vlast posle Majdana 2013-14.

Izvor: webtribune. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA