Najnovije

Abazović uverava: Ne formiramo manjinsku vladu, DPS se neće vratiti na vlast

Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP), Savez građana CIVIS i manjinske stranke – Bošnjačka stranka (BS), Albanska alternativa, Forca i Demokratska partija, potpisali su danas Memorandum o saradnji.

Memorandum su potpisali lideri tih političkih subjekata – Dritan Abazović, Vladimir Joković, Ervin Ibrahimović, Nik Đeljošaj, Genci Nimanbegu, Fatmir Đeka i Srđan Pavićević.

Abazović je, nakon potpisivanja memoranduma, rekao da se radi o paktu pomirenja i stvaranja stola koji će da pošalje poruku da Crna Gora mora da se ponaša drugačije.

– Ovo je kontra polarizacije. Ovo je stvaranje društva koje je multikulturalno i zajedničko. Ovo nije memorandum o stvaranju manjinske vlade. Niko ovde ne bi imao ništa protiv da u budućnosti sarađuje u nekoj vladi. Ovo nije u svojstvu stvaranja vlade, već ostvarivanja saradnje. Ovaj memorandum prevashodno ima taj cilj – poručio je on.

Memorandum identifikuje da nije važno ko se kako zove, već pokazuje da svi oni koji žele da se jača građanska i demokratska Crna Gora “sede s ove strane stola”, dodao je lider Ure.

Kazao je da je memorandum otvoren za sve subjekte i građane.

– Pozivam Demokratski front, Demokratsku partiju socijalista (DPS), Demokrate i sve ostale – mogu i da ga potpišu – ali da ga formalno podrže. Mnogo bismo se radovali tome – dodao je.

Abazović je poručio da DPS-u nema povratka na vlast.

– Nemam iracionalne strahove koje drugi imaju. Pre 30. avgusta prošle godine, iracionalni strah je bio da će nestati Crna Gora. Nije nestala. Sad je iracionalni strah da će se vratiti DPS. Neće se vratiti. Lično bih voleo da svi podrže memorandum – kazao je on.

Izvor: Vjesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA