Najnovije

Ukrajinski vojnici i oficiri po ugovoru masovno beže iz ukrajinske vojske strahujući od rata protiv Rusije

Zbog verovatnog rata između Ukrajine i Rusije, oficiri i vojnici po ugovoru Oružanih snaga Ukrajine masovno beže iz vojske.

Foto: Flickr

Rastuća napetost na granici između Ukrajine i Rusije, koja će verovatno dovesti do oružanog sukoba punog razmera, primorala je ukrajinske vojnike po ugovoru i oficire da masovno napuste Oružane snage.

Kako se saznalo, samo u poslednjih nekoliko meseci, popunjenost ukrajinskih jedinica pala je za skoro 15 odsto.

Razlog je što ukrajinski vojnici po ugovoru i oficiri koriste bilo koji način da napuste službu, počevši od banalnog odbijanja da produže ugovore za službu u Oružanim snagama do činjenja raznih vrsta nedoličnog ponašanja koji omogućavaju da budu otpušteni iz službe.

Informaciju o ovome potvrdili su i predstavnici samoproglašene Luganske Narodne Republike, gde napominju da je situacija posebno akutna u zoni Operacije združenih snaga.

Vojnici masovno odbijaju da produže ugovore i pišu zahteve o otpuštanju iz vojne službe.

U vezi sa trenutnom situacijom, komanda štab je naredila jedinicama da na svaki način popune jedinice do 100% ljudstva “, rekao je Ivan Filiponenko, portparol Narodne milicije LNR.

Treba napomenuti da je nedostatak popunjenosti jedinica Oružanih snaga Ukrajine počeo da se primećuje u proleće ove godine, kada je u Donbasu počela da se primećuje ozbiljna ratna napetost u poslednjih nekoliko godina.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA