Najnovije

NEMAČKI BILD: Rusi će u ofanzivi zauzeti dve trećine Ukrajine, ovo će biti pravci napada

„Napad“ Rusije na Ukrajinu najverovatnije će se dogoditi krajem januara ili početkom februara. O tome piše nemačko izdanje Bild, oslanjajući se na ocene izvora NATO i ukrajinske obaveštajne službe.

Putin/Ukrajina (Foto: Kremlin.ru)

U izdanju se tvrdi da se prilikom ruske ofanzive može biti zauzeto dve trećine teritorije Ukrajine.

Jedan od izvora Bild-a je ocenio da ako Rusija napadne Ukrajinu, sankcije će svakako biti uvedene i biće „besmisleno da se stane na pola puta“. Plan napada se predviđa od strane Belorusije.

U isto vreme  neka mišljenja iz izvora Bild-a o mogućem scenariju se razilaze. Jedni tvrde da su planirani istovremeni napadi sa nekoliko frontova, dok drugi smatraju da će se invazija izvoditi u tri etape.

U prvom scenariju, opisanom u izdanju, reč je o istovremenom napadu iz severnog dela Krima i kroz teritoriju samoproglašenih republika Donjecka i Luganska (narodnih republika DNR i LNR). Drugi scenario uključuje napad na jugo- istok Ukrajine i takođe napad na Kijev sa severa.

Zvanični predstavnik MIP RF Marija Zaharova je kritikujući članak napisala na svom Instagram profilu da: „propaganda, zasnovana na ideologiji, uništava svaku zdravu logiku“.

Ona je takođe ukazala, kako piše, Rubalti. ru, da ukrajinski grad LJvov na mapi nije označen kao Lwiw, već kao nemački „Lemberg“.

Izvor:Pravda/ Vojno-industrijski kurir (VPK)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA