Najnovije

NEDIMOVIĆ PROTIV EU? Ministar o uslovljavanju priznanjem nezavisnosti Kosova

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da bi glasao protiv ulaska u Evropsku uniju, ako bi uslov za to bilo priznavanje Kosova.

Branislav Nedimović (Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede)

"Samo uz kompromisno rešenje možemo da razgovaramo o mogućem statusu Kosova. Sve drugo, pa i neko buduće članstvo u EU, za Srbiju nije dovoljno", rekao je Nedimović za današnje "Večernje novosti".

Na pitanje da li očekuje da se posle dolaska DŽo Bajdena u Belu kuću pojačaju pritisci na predsednika Aleksandra Vučića i Srbiju da parafira sporazum o međusobnom priznanju, Nedimović kaže da pritisci nikada nisu ni popuštali.

"Oni su jaki i stalni. Predsednik to najbolje zna. Međutim, Srbija nije ono što je bila pre 10 godina. Upravo pod njegovim vođstvom smo vratili zemlji snagu i ugled", istakao je Nedimović.

Veruje i da je međunarodnoj zajednici danas jasnije da se Srbija ne može ignorisati, niti joj se, kako kaže, može narediti da uradi bilo šta, posebno na svoju štetu.

Upitan da li se pronašao u prozivkama predsednika Vučića da nije zadovoljan radom pojedinih ministara, Nedimović je prokomentarisao da takve ocene teško padaju, ali ne zbog pozicija, već zbog osećaja da možda nisi dovoljno pomogao državi.

Nedimović se osvrnuo i na političku situaciju u zemlju, rekavši da mu je baš simpatično to što bi oni koji nisu hteli na izbore, sada bez ikakve odgovornosti i iz toplog doma da učestvuju u donošenju propisa.

"Ni sto novih resora, zakona i bojkota ne može izbrisati činjenicu da nemate ni program, ni ideju, ni glasova za prelazak cenzusa", poručio je Nedimović opoziciji.

On napominje da ukoliko EU ima želju da učestvuje u dijalogu, vlast nema ništa protiv i dodaje da je svako s dobrim namerama dobrodošao, međutim, smatra da tih nekoliko stranaka nisu ni kredibilne, ni parlamentarne.

Podvlači i da je rano za ocene da SNS i SPS imaju zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima.

O potvrdi da je doktor Nestorović bio u pravu pročitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA