Najnovije

VEDRANA RUDAN: Evropa se pokazala kao "šaka jada"

Pisac i blogerka Vedrana Rudan, koja je vakcinu protiv korona virusa primila u Beogradu, komentarisala je danas kritike koje su joj zbog toga upućene u Hrvatskoj i ponovo istakla da je masovna imunizacija u Srbiji rešena odlično, a da se Evropa pokazala kao "šaka jada".

Vedrana Rudan (Foto: Jutjub)

"Politika je politika. Ja sam tamo došla na poziv Beograda, države Srbije, da ne okolišamo. Ako ćemo da kažemo da se država Srbija percipira kao (Aleksandar) Vučić, ima svoje neprijatelje i medije koji su protiv njega i medije koji su za", rekla je Rudan gostujući na zagrebačkoj N1 tv.

Naravno, istakla je da su ti mediji koji su protiv Vučića, kako navodi, iskoristili činjenicu da je ona kao strankinja došla u Beograd da primi vakcinu, da bi se obračunali sa srpskim predsednikom.

Govorila je i o tome da su je pitali da li se oseća krivom zbog toga što je možda uskratila vakcinu nekome kome je ona bila potrebna.

"Ja sam rekla da ako je to tako, da se osećam krivom, ali mi je rečeno da vakcine ima dosta i da sam ja otišla tamo kao neko ko misli da neće ukrasti nikome ništa. Da dolazim kao umetnica, ne kao kradljivica", rekla je Rudan.

Rekla je i da se ispostavilo da je 4.000 stranih državljana u Srbiji primilo vakcinu.

"Mislim da je to jedan plemeniti cilj zemlje koja ima višak da pomogne sirotinji kojoj je život ugrožen iz zemalja koje ih nemaju. Ja imam milion hroničnih bolesti i stara sam. Evropa se pokazala kao šaka jada", zaključila je Rudan.

Iskritikovala predsednika Hrvatske

Rudan je danas oštro kriitikovala predsednika Zorana Milanovića zbog javnog prepucavanja sa ženskim udruženjem BaBe.

Rudan je gostujući na zagrebačkoj N1 za Milanovića rekla da je "divljak koji nije za Hrvatsku učinio ništa", da je "potkapacitetan" i "intelektualno nevin", kao i da bi bilo bolje da jutrom ne ustaje iz kreveta.

"Svako Milanovićevo dizanje ne vredi ni pet para, a kamoli jedan dolar i na svom sam blogu rekla da bi za Hrvatsku bio spas kada se on uopšte ne bi dizao iz kreveta, nego da ostane u njemu i hrče tamo do kraja mandata", navela je.

Kaže da nije razočarana u Milanovića, već u narod koji ga je izabrao.

A na pitanje da li se boji da će Milanović sada napasti, rekla je:"Ja sam niko, obična građanka sam, iza mene ne stoji horda sledbenika, osim mojih čitatelja. U ratu, u fizičkom bi ja tu već dobila svoje, ali u verbalnom on šanse nema jer mu je vokabular siromašan, opterećen kojekakvim latinskim citatima...".

Zašto je Vučić kukavica, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA