Najnovije

JASNA PORUKA MOSKVE: Jedan od najbližih Putinovih saradnika na Dan državnosti u Srbiji

U ponedeljak u posetu Srbiji na Dan državnosti, 15. februar, stiže potpredsednik ruske vlade i jedan od najbližih saradnika predsednika Vladimira Putina Jurij Borisov, najavio je danas ministar za inovacije u Vladi Srbije Nenad Popović.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

On je u intervjuu za TV Pink ocenio da dolazak Borisova predstavlja jasnu Putinovu poruku kakav je njegov odnos prema Srbiji.

“Predsednik Rusije je rešio da Srbiji za ovaj praznik pošalje veoma jasnu poruku da je on uz nju, da je Rusija uz srpski narod i jednog od svojih najbližih saradnika, potpredsednik vlade Jurija Borisova, odredio je da dođe u Srbiju za Dan državnosti”, rekao je Popović.

Kako je rekao, kada strani državnici dolaze na državni praznik druge zemlje u posetu, to je velika čast i iskazivanje posebnog poštovanja.

Popović je istakao da je Borisov odgovovan za dva najvažnija sektora - cela ruska privreda i vojna industrija su pod njegovom ingerencijom, kao i proizvodnja vakcina.

“Srbija ima odličnu saradnju u vojnoj industiji s Rusijom i njegov dokazak predstavlja jasnu poruku Vladimira Putina kakav je njegov odnos prema Srbiji, ali i odnos poštovanja prema predsedniku Aleksandru Vučiću”, rekao je Popović.

Borisov i Popović su inače kopredsednici Međuvladinog komiteta Rusije i Srbije, koji će se sastati tokom posete ruskog zvaničnika.

Da li će Putin prisajediniti Donbas Rusiji, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA