Najnovije

"NATO, kao i svi ostali, trebalo bi da se prisete kako se provokacija ukrajinske vojske u Crnom moru kod Krima završila!"

Predlog NATO-u da leti blizu ruskog Krima prava je provokacija. Alijansa i svi ostali treba da se sete kako je provokacija ukrajinske vojske u Crnom moru pred poluostrvom završila pre nekoliko godina, rekao je Sergej Železnjak, član Komiteta za međunarodne poslove Državne dume za RIA Novosti.

Ruska ratna mornarica. (Foto: mil.ru)

Ukrajinski ministar za infrastrukturu Vladislav Krikli u sredu je tokom razgovora sa zamenikom generalnog sekretara NATO-a za odbrambenu politiku i planiranje Patrikom Tarnerom predložio korišćenje vazdušnog prostora iznad Krima za NATO operacije za transport trupa, opreme i tereta.

"Predlog NATO-u da leti blizu ruskog Krima otvorena je provokacija. Ostaje da se nadamo da će se NATO prema takvim samoubilačkim predlozima odnositi sa skepticizmom i razumevanjem nemogućnosti korišćenja vazdušnog prostora nad suverenom državom za vojne manevre. Takve izjave od strane Kijeva su pokušaj zadržavanja diskusije o pripadnosti Krimu“, rekao je Železnjak.

On je podsetio da bi NATO, kao i svi ostali, trebalo da se prisete kako se provokacija ukrajinske vojske u Crnom moru kod Krima završila pre nekoliko godina.

"Ne vredi se tako opasno šaliti sa Rusijom. Naša zemlja neće trpeti neprijateljske napade i agresivno ponašanje", naglasio je Železnjak.

Podsetimo, novembru 2018. godine tri broda ukrajinske mornarice prekršila su rusku granicu i ušla u teritorijalne vode Ruske Federacije. Potom su opasno manevrisali, te se nisu povinovali zakonskim zahtevima ruskih vlasti. Nakon toga brod ruske obalske straže se zabio u jednog od njih, a onda su ukrajinski brodovi sa posadama zadržani.

Ruski predsednik Vladimir Putin je tada nazvao incident provokacijom povezanom sa Porošenkovim niskim rejtingom uoči izbora.

Propao plan duboke države da zauvek izbaci Trampa iz politike! Više o tomeOVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA