Najnovije

TURSKA IZVRŠILA VAZDUŠNI NAPAD U IRAKU: ''Orlova kandža'' lovi Kurde (VIDEO)

Turska je 10. februara pokrenula još jednu operaciju na severu Iraka, nazvanu „Orlova kandža-2“. Turske oružane snage pokušavaju da smanje prisustvo jedinica Kurdistanske radničke partije (PKK) u regionu. Mnogi podržavaju Kurde, ali zapravo niko ne žuri da im pomogne.

Turski avion (Foto: Ministarstvo odbrane Turske)

Turske jedinice su 13. februara nastavile pokušaje da se utvrde u okolini Gare na severu Iraka. Prema lokalnim izvorima, turske oružane snage kontrolišu tri dominantne visine planinskog lanca Gare i koriste avione da osujete kurdske pokušaje napada na njihove položaje.

Turski vazduhoplovni napadi traju u području operacije. Na internetu se pojavio video snimak vazdušnog napada na planinu Pers u blizini sela Barzan u iračkom Kurdistanu.

Prema izjavi vojnog krila Kurdistanske radničke partije, turski lovci izveli su najmanje 18 vazdušnih napada tokom proteklog dana. Napadnuta su naselja Sijane, Ergene i okolina grebena Gare. Kurdi su takođe prijavili neuspeli pokušaj jedinica turskih oružanih snaga da zauzmu Sijane uz podršku 7 helikoptera, koji su bili prinuđeni da napuste to područje nakon uzvratne vatre.

Kakvu grešku su Amerikanci priznali u Siriji i Iraku, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA