Najnovije

MILO ĐUKANOVIĆ GRCA U PROBLEMIMA: Čak 18 krivičnih prijava podneto protiv predsednika CG!

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) još nije utvrdilo da li će predsednik države Milo Đukanović odgovarati za stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, primanje mita, javno pozivanje na izvršenje terorističkih dela, izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Milo Đukanović. (Foto: Jutjub)

Upravo za ta krivična dela Đukanović je prijavljen u poslednje četiri godine, i to su četiri predmeta koja su još u fazi istrage.

Od ostalih 14 prijava, dve su prosleđene drugim nadležnim tužilaštvima, a u 12 specijalni tužioci nisu našli osnov za pokretanje istrage i eventualno podizanje optužnice.

Prijavu zbog stvaranje kriminalne organizacije protiv Đukanovića je 2017. podneo funkcioner Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović.

Nakon što je Radulović prijavu podneo Vrhovnom državnom tužilaštvu, oni su je prosledili SDT-u, a predmet je zadužila specijalna tužiteljka Lidija Mitrović.

Te godine SDT je dobilo i odbacilo prijavu protiv Đukanovića Sindikalne organizacije AD "Port of Adria" iz Bara, koja ga je teretila za zloupotrebu službenog položaja i nesavesan rad u službi.

Odbačene su i dve krivične prijave koje je 2018. godine protiv Đukanovića podneo Vasilije Miličković - za nesavesan rad u službi i neovlašćeno korišćenje državne imovine u izborne svrhe.

Odbačene su i krivične prijave koje su podneli Miličković - zbog zloupotrebe službenog položaja, Marko Kampe i Momo Joksimović zbog istog krivičnog djela i Duško Knežević zbog stvaranja kriminalne organizacije, zloupotrebe službenog položaja i protivzakonitog uticaja.

Izraelske rakete nad Damaskom, vojnici u visokoj pripravnosti! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA