Najnovije

DA LI JE RUSKA VAKCINA EFIKASNA PROTIV PODMUKLOG BRITANSKOG SOJA? Specijalisti saopštili najnovije istraživanje

Centar za virologiju i biotehnologiju "Vektor" Savezne službe za fitosanitarni nadzor Rusije (Rospotrebnadzor) potvrdio je efikasnost ruskih vakcina protiv britanskog soja virusa korona, saopštila je pres služba Rospotrebnadzora.

Vakcina "Sputnjik Ve" (Foto: ria.ru)

U saopštenju se precizira da su u okviru posebno sprovedenog uporednog ispitivanja specijalisti Centra pokazali efikasnost vakcina Sputnjik Ve i "EpiVakKorona" protiv britanske varijante virusa korona.

- Zaštitni efekat demonstriran je u reakcijama neutralizacije upotrebom seruma dobijenih od lica vakcinisanih vakcinama Sputnjik Ve i EpiVakKorona, koji sadrže antitela na virus SARS-CoV-2 - saopštio je Rospotrebnadzor.

Serumi vakcinisanih efikasno su neutralisali i britansku varijantu virusa korona i virus korona koji ne sadrži skup mutacija karakterističnih za britanski soj, dodaje se u saopštenju.

Ranije je saopšteno da su naučnici novosibirskog naučnog instituta Vektor prvi u svetu fotografisali "britanski soj" virusa korona koji je dobijen od pacijenta u decembru 2020. godine.

U krugu ruske vazduhoplovne baze „Hmejmim“ primećeno oružje za ratove 21.veka! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA