Najnovije

VACIĆ: Rusija treba da prizna DNR i LNR i tako spreči da im se dogodi sudbina RSK

Lider Srpske desnice Miša Vacić, tokom svoje dvonedeljne turneje po Rusiji, učestvovao je u Sankt Petersburgu na okruglom stolu o Donbasu. Na skupu su govorili i predstavnici DNR, kao i predstavnici naučne zajednice Sankt Petersburga.

Vacić u Rusiji (Foto: Srpska desnica)

Vacić je ukazao na zabrinjavajuće sličnosti Republike Srpske Krajine i Donbasa i istakao da svi moja raditi na tome da ubede Vladimira Putina da Rusija prizna nezavisnost DNR i LNR i tako da jasnu poruku Ukrajini da ne pokušpaju "Oluju". On je govorio o istoriji Republike Srpske Krajine, identičnog držanja međunarodne zajednice oličene u UN ili organizaciojama poput Obsa koje su u RSK podržavali Hrvate, a sada u Donbasu podržavaju Ukrajince, medijsku satanizaciju Srba 90ih godina, ali ukazao na sličnosti ustaša i ukrajinskih banderovaca.

- Ne samo da smo bratski narodi istog porekla, vere i kulture već su nam i neprijatelji isti - ukazao je Vacić.

Učesnici skupa su pokazali zabrinutost zbog ukrajinskih najava ofanzive i dovlačenja dodatnih snaga u region Donbasa. Vacić je ponovo da je ključ rešenja priznanje nezavisnosti Donbasa, DNR i LNR, od strane Rusije i da čitava ruska javnost i političari iz DNR i LNR moraju raditi na tome.

Na kraju skupa naučnik iz Sankt Petersburga, Andrej Vitaljevič Antonov, nadahnut Vacićevim govorom poklonio je Vaciću veliki broj knjiga ispred akademske zajednice Sankt Petersburba.

O novim merama u Srbiji pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA