Najnovije

PESKOV ISMEJAO AMERIKANCE: Ovde ne bi smetalo malo gasa

Belu kuću treba manje da zanima izgradnja gasovoda Severni tok 2 i treba da obrati pažnju na države koje su zbog nenormalnih vremenskih uslova ostale bez toplote i struje. Ovaj savet američkim vlastima dao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, prenosi „Interfaks“.

Dmitrij Peskov (Foto: Jutjub)

„Ovde ne bi smetalo malo gasa“, rekao je Peskov, misleći na situaciju sa mrazom u gradovima Hjuston i Ostin u Teksasu.

Takođe je Severni tok 2 nazvao dobrim projektom, koji se „tiče energetske bezbednosti evropskog kontinenta, posebno u uslovima turbulencije sa klimatskim promenama“.

U zaključku je portparol Kremlja podsetio na brojne izjave nemačkih vlasti o potrebi da se završi izgradnja gasovoda. „Završetak znači da ga još treba dovršiti i pokrenuti“, objasnio je Peskov.

Dan ranije, 16. februara, portparol Bele kuće DŽen Psaki komentarisala je mogućnost izricanja daljih sankcija zbog Severnog toka 2. Prema njenim rečima, Sjedinjene Države nastavljaju da nadgledaju akcije kako bi dovršile njegovu izgradnju ili otvorile cevovod. Psaki je naglasila da će, ukoliko se takve akcije dogode, Vašington odlučiti o uvođenju sankcija.

Ranije u februaru, abnormalno vreme pogodilo je nekoliko američkih država odjednom. Snežna oluja ostavila je više od tri miliona Amerikanaca bez električne energije. Najveći prekidi struje dogodili su se u Teksasu. Komunalne službe su rekle da su nestanci električne energije "krajnje sredstvo za održavanje pouzdanosti električnog sistema u celini".

Trenutno izgradnja Severnog toka 2 nije završena; u teritorijalnim vodama Danske postavlja se deo gasovoda. Planirano je da se radovi u vodama kraljevine završe u aprilu 2021. godine. U celini, Gasprom očekuje da će gasovod biti završen do kraja ove godine.

Da li globalistima vreme ističe, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA