Najnovije

''POCEPANI SU NA KOMADIĆE'': Lavrov ponovo o prekidu odnosa sa EU

Odnosi između Rusije i Evropske unije su pokvareni i „pocepani na komadiće“, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za RBK.

Rusko-evropski odnosi (Ilustracija RIA Novosti)

Ministar spoljnih poslova citirao je bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu, koji je na sličan način govorio o ruskoj ekonomiji.

„Kada sam razgovarao sa Vladimirom Solovjovom, na njegovo pitanje da li smo spremni da prekinemo odnose sa Evropskom unijom, odgovorio sam potvrdno, jer više nije bilo odnosa. Kao što je nekadašnji američki predsednik Obama jednom rekao istinu o ruskoj ekonomiji, odnosi su pocepani na komade“, rekao je Lavrov.

Ranije je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala reči Lavrova o spremnosti Rusije da prekine odnose sa Evropskom unijom. Prema njenim rečima, dugi niz godina stav Moskve ostaje iskren, transparentan i vrlo jasan - Rusija se zalaže za interakciju i razvoj saradnje.

Lavrov je 12. februara u intervjuu sa TV voditeljem Vladimirom Solovjovom rekao da je Moskva spremna da prekine odnose sa EU ako Brisel uvede sankcije osetljivim sektorima ruske ekonomije. Ministar je naglasio da Rusija ne želi da se izoluje od ostatka sveta, ali ne bi trebalo da isključi takav razvoj događaja.

Kakva spamna odluka je doneta protiv Rusije, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA