Najnovije

DVERI: Patrijarh Porfirije da ostane na putu odbrane Kosova i Metohije!

Pokret Dveri čestitao je dosadašnjem mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju izbor za 46. patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC), navodeći da od novog poglavara SPC očekuje da "ostane na putu Svetog Save i odbrane Kosova i Metohije". 

Boško Obradović. (Foto: Jutjub)

Dveri su novoizabranom patrijarhu poželele “Božjeg blagoslova i pomoći, snažne vere, zdravlja i mudrosti da pravilno upravlja SPC u očuvanju duhovnih i nacionalnih vrednosti”.

“Pred SPC, srpskim narodom i državom nalazi se velika borba za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, potreba za odgovorom na brojne bioetičke i moralne izazove savremenog sveta, kao i povećani značaj socijalne misije Crkve, za šta će nam biti neophodno duhovno i nacionalno jedinstvo i svetosavski primer na čelu SPC”, navele su Dveri.

Porfirije je juče izabran za novog patrijarha na zasedanju Svetog Arhijerejskog Sabora SPC u Hramu Svetog Save u Beogradu.

NJegov prethodnik, patrijarh Irinej, umro je 19. novembra prošle godine, u 91. godini, od posledica infekcije korona virusom.

Republika Srpska remontuje avione iz Srbije! Više o tome OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA