Najnovije

NAPADNUTA AMERIČKA BAZA U IRAKU! Sumnja se da oni stoje iza napada!

Baza Balad u južnoj iračkoj provinciji Saladin bila je meta raketnog napada. Poznato je da je baza domaćin američkim trupama.

Američka baza. (Foto: Jutjub)

Izvor bezbednosti rekao je za RT da su najmanje tri rakete pale u vazdušnu bazu, ranivši dve osobe. Nacionalnosti žrtava tek treba da se otkriju. Napad se odigrao 20. frebruara, popodne.

Prema Sabirinn NJuzu, rakete kalibra 107 mm pogodile su nekadašnje sedište američke kompanije Salli Porter u vazduhoplovnoj bazi Balad. Koalicione trupe koje predvode SAD trenutno koriste zgradu.

Kanal Telegram, koji je blizak proiranskim naoružanim frakcijama u Iraku, tvrdio je da je jedna od pogođenih i šrilančka kompanija koja radi za koaliciju.

Napad na vazduhoplovnu bazu Balad izvela je najverovatnije jedna od mnogih proiranskih frakcija formiranih u Iraku tokom poslednje dve godine.

Ranije ove nedelje, raketni napad velikih razmera ciljao je Međunarodni aerodrom Erbil. Ubijen je jedan dobavljač, a ranjeno je još devet ljudi, uključujući pripadnika američke službe.

Nedavni talas napada na koaliciju predvođenu SAD-om u Iraku zamišljen je kao odgovor na atentat na Abu Mahdija al-Muhandisa, zamenika komandanta Narodnih mobilizacionih jedinica i komandanta iranskih snaga Kuds general-majora Kassima Soleimanija. Oba komandanta poginula su u američkom udaru dronova pre više od godinu dana.

Svi se smeju Bajdenovoj odluci da ne pozove ruskog lidera na samit G7 Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA