Najnovije

CNN: Bajdenova administracija priprema da uvede sankcije Rusiji sa „sajber komponentom“

Američke vlasti planiraju da u narednim nedeljama uvedu sankcije protiv Rusije, piše Si-en-en pozivajući se na svoje izvore. Kako se primećuje u članku, to će biti prve ograničavajuće mere protiv Moskve koje će usvojiti administracija DŽoa Bajdena.

DŽo Bajden. (Foto: Flickr)

Administracija DŽoa Bajdena priprema se da u najbližim nedeljama uvede sankcije protiv Rusije zbog zatvaranja Alekseja Navaljnog, kao i za sajber napade na kopmaniju "SolarVinds", navodi Si-en-en, pozivajući se na svoje izvore.

Diskusije o tome kako odgovoriti na razorni sajber napad na najmanje devet saveznih agencija i desetine privatnih kompanija još uvek traju, rekao je neimenovani zvaničnik. Međutim, kako je rekao, problem se može rešiti u roku od nekoliko nedelja.

Izvor je takođe primetio da će paket sankcija verovatno sadržati i „sajber komponentu“, kao i druge opcije koje jasno pokazuju koliko ozbiljno administracija Bajdena shvata ruske akcije u širem obimu, navodi se u članku.

Sankcije zbog Navaljnija verovatno će biti uvedene u koordinaciji sa Evropskom unijom, navodi se u članku. Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj je potvrdio da mu je američki državni sekretar Entoni Blinken već uputio takav zahtev.

To će biti prve restriktivne mere koje će preduzeti Bajdenova administracija. Tako će označiti jasno odstupanje od strategije Trampove administracije, koja se klonila direktnog sukoba sa Rusijom i koja nije na bilo koji način kaznila Moskvu zbog trovanja Navaljnog, dodaje se u članku.

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost DŽejk Salivan rekao je prošle nedelje za Si-en-en da će administracija Bajdena uskoro odgovoriti na navodni hakerski napad na SolarVinds.

Šokantna tvrdnja iz Moskve o prekidima odnosa Rusije i EU! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA