Najnovije

OVO SE NE VIĐA NI NA AEROMITINZIMA: Ovako izgleda vazdušna bitka dva najbolja ruska lovca Su-35 i Su-57! (VIDEO)

Ruska vojska nastavlja uprkos svim pritiscima, međunarodnim sankcijama, pandemiji korona virusa opremanje novim tipovima naoružanja. Na nebu iznad Astrahana trenutno je u toku nastavak ispitivanja novog lovca 5. generacije Suhoj Su-57, koji je polako ulazi u operativnu upotrebu.

Su-57. (Foto: ria.ru)

Pojedini ruski mediji dobili su mogućnost da snime kako izgleda zamišljeni vazdušni dvoboj ( amerikanci bi rekli dog fajt) između dva trenutno najbolja lovca Rusije Su-35 i Su-57. Kamere koje su snimili fiktivni vazdušni boj bile su ugrađene u kokpit oba lovca.

Ova vazdušna igra mačke i miša odvijala na rastojanju od 500 metara i na dometu topova oba lovca. Vazdušni boj se odvijao na malim visinama.

Inače valja dodati da se ispitivanje vršilo u Letačkom opitnom centru Valerija Čakalova, koji se smatra najzatovrenijom vojnom bazom u Rusiji, gde mediji za razliku od ostalih kasarni i objekata nemaju čest pristup, a gde se opituju sve letelice ruske vojne industrije koje ulaze u naoružanje, uključujući tu i Su-57.

Suhoj Su-57 je u svemu nova letelica. Za sad je najveća tajna elektronika ovog aviona, pa je novinarskoj ekipi bio zabranjen pristup da zaviri u pilotsku kabinu.

„Ako ga uporedimo sa prethodnom generacijom lovaca Su-57, to je kao da pričamo o telefonu sa tastipkama, pa pređemo na pametni telefon“, kaže pilot prve klase Vladimir Volotskov.

Piloti centra Čkalov testirali su Su-57 na nebu iznad Sirije.

U martu 2018. godine prvi su lansirali hipersoničnu raketu Kinžal sa lovca MiG-31.

„Svaki let je novi izazov za probnog pilota. Ovo je kreativni posao “, kaže pilot prve klase Vladimir Volotskov.

Tokom 100 godina postojanja centra ovde je služilo šezdeset dva heroja i 124 heroja Sovjetskog Saveza, uključujući Valerija Čkalova. U savremenoj istoriji 41 pilot je nagrađen Zvezdom heroja Rusije. Među njima je i šef Centra Radik Bariev. Upravo je on dokazao da su motori sa kontrolisanim vektorom potiska budućnost ruske avijacije.

Bajdenova administracija priprema da uvede sankcije Rusiji sa „sajber komponentom“! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA