Najnovije

PUTIN SPREMA NOVO ORUŽJE ZA SIRIJU: "Bumerang" će biti do zuba naoružan, brz, moćan i okretan! (VIDEO)

Generalni direktor Ruske korporacije vojne industrije Aleksandar Krasovitski otkrio je najnoviju rusku vojnu inovaciju koju predstavlja oklopni transporter, borbeno vozilo lakih točkova dizajniran na bazi oklopne šasije, a zove se "Bumerang".

Ruska vojska. (Foto: mil.ru)

Krasovitski je tokom ekskluzivnog intervjua rekao da će se "novo borbeno vozilo odlikovati velikom snagom i brzinom, pored toga što će ojačati sistem zaštite u njemu ojačan jedinstvenim oklopnim pločama", napominjući istovremeno da "karakteristike perspektivne strukture borbenih vozila omogućavaju ugradnju grupe različitih oružja i mogu se kretati po različitim terenima".

Krasovitski je primetio da se "razvoj objedinjenog vozila na točkovima 'Bumerang' privodi kraju, a ispitivanja su zakazana za kraj godine."

- Iako su takva vozila razvijena u Sovjetskom Savezu, u ruskoj vojsci nije bilo sličnih borbenih vozila, ali ih odlikuju brzina, okretnost i velika snaga - istakao je Krasovitski.

- Oklopni transporteri na točkovima su veoma popularni u zemljama koje imaju pogodno tlo za njih - istakao je vojni stručnjak Aleksej Leonkov.

Prema stručnjaku, ova borbena vozila će biti korisna ruskoj vojsci u Centralnoj Aziji, gde su putevi asfaltirani i mnogo je lakše transportovati oklopna vozila na točkovima. Pored toga, takav metod bi pomogao u vršenju patrola, na primer u Siriji koje tamo koristi ruska vojna policija, uključujući i vozila "Tigar".

Leonkov je naglasio da je vozilo perspektivno, sposobno da prelazi vodene prepreke i puca u pokretu, a zahvaljujući svom moćnom naoružanju može se koristiti tokom zajedničkih operacija, izviđanja i patrola.

Prema rečima stručnjaka, vozilo je fleksibilno i lagano za pokretljivost vojske i njime se lako upravlja. Prototip vozila prvi put je prikazan tokom vojne parade povodom Dana pobede 2015. godine.

Kineske službe su izabrale Bajdena! Više o tome OVDE.

Izvor: Sputnik Arbic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA